Slag om het hart

Paul, Herman

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,95 verzendkosten. Boven de €29 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar verkoop@fakkel.nl
Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen

17,99

Beschrijving

 

DE SLAG OM HET HART.

Recensie Kerkblad voor het Noorden.

Dit boek is een bundeling van negen artikelen die Paul schreef vanaf 2012. Ze cirkelen alle om de vraag: wat is secularisatie? Voor het antwoord wordt dikwijls naar kerkverlating en dalend kerkbezoek gewezen. Paul vindt dat te oppervlakkig en laat zien dat er van secularisatie sprake is als mensen hun verlangens meer en meer in het hier en nu vervuld willen zien. Secularisatie begint in het hart. Het is de slag om ons hart: de strijd tussen verlangen naar God en naar een lang en gelukkig leven op aarde. Waar het verlangen naar God sterft, ook bij kerkgangers, is de secularisatie volop aanwezig. De kerkdienst is bedoeld om mensen te leren verlangen naar God, in voorspoed en tegenspoed. Om God te eren en de lof voor Hem gaande te houden.                    Paul vraagt alle aandacht voor dit thema. Hij doet dat in gesprek met theologen, sociologen en filosofen. Hij sluit aan bij Augustinus, die de mens een ‘verlangend wezen’ noemt. Wat wij denken, willen en doen is geworteld in ons verlangen.

Dit is een boeiende bundel die laat zien waar vanuit alle kerkelijk denken moet voortkomen. Ook met het oog op vernieuwing en verandering.

Amersfoort, D. Visser

Slag om het hart

Is secularisatie hetzelfde als kerkverlating? In dit boek ‘Slag om het hart’ betoogt Herman Paul dat secularisatie vooral een zaak van het hart van de mens is en alles te maken heeft met verlangen.

Verlangens verwereldlijken als ze in de ban komen van status, welvaart of geluk. Verlangen naar God kan dan zomaar op de tweede plaats komen. Verlangen is in zichzelf niet negatief. Daarom vraagt de auteur zich in dit boek af of de christelijke gemeente verlangen naar God kan stimuleren en vormen. En zo ja, hoe?

Dit boek presenteert een nieuwe kijk op secularisatie en een prikkelende visie op verlangen.

Extra informatie

Auteur

Uitgever

ISBN

9789023950189

Pagina's

160

Verschijningsdatum

26-09-2017

Groepscode

12

Categorieën: , Tag:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Slag om het hart” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.