Over ons

Stichting zonder winstoogmerk

Stichting De Fakkel.nl is een webwinkel zonder winstoogmerk voor onder andere Bijbels, christelijke boeken en cadeauartikelen.

Hierin werken we samen met diverse zelfstandige christelijke boekwinkels, die je de mogelijkheid geven om je bestelling in de winkel af te halen.

Doel & visie

Het doel van Stichting De Fakkel is om via de webwinkel en de deelnemende boekwinkels een actieve bijdrage te leveren aan de ondersteuning en opbouw van christelijk leven in heel Nederland.
De visie wordt gekenmerkt door drie items: geloven, ontmoeten en getuigen. Het geloven komt naar voren in ons uitgebreide assortiment Bijbels, christelijke boeken, geschenkartikelen, kaarten, films en muziek.

Ook ontmoeting heeft een belangrijke plaats in de deelnemende winkels. Er is alle ruimte voor een goed gesprek en onderlinge ontmoeting. Wij horen vaak van onze klanten dat er een bijzonder fijne sfeer hangt in de winkels. Met de aangesloten winkels zijn wij bovendien een getuigenis in de winkelstraten in Nederland.

De naam De Fakkel is niet zomaar gekozen: we willen graag het licht van het Evangelie van Jezus Christus verspreiden naar het voorbeeld van Mattheus 5:15-16:

“Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel”.