Over ons

Stichting zonder winstoogmerk

Stichting De Fakkel christelijke boekwinkels is een landelijke boekwinkelketen zonder winstoogmerk die in 1985 de eerste boekwinkel opende. De keten bestaat uit tien eigen winkels, drie franchisewinkels en een webwinkel. De winkels worden bijna volledig gerund door vrijwilligers. Er zijn in totaal meer dan 200 Fakkelvrijwilligers actief!

Deze vrijwilligers worden ondersteund vanuit het hoofdkantoor in Leeuwarden. Op het hoofdkantoor vindt naast ondersteunende werkzaamheden als marketing, inkoop en ICT ook het beheer van de webwinkel plaats.

Doel & visie

Het doel van Stichting De Fakkel is om via de winkels en webwinkel een actieve bijdrage te leveren aan de ondersteuning en opbouw van christenen in heel Nederland.
De visie wordt tot gekenmerkt door drie items: geloven, ontmoeten en getuigen. Het geloven komt naar voren in ons uitgebreide assortiment Bijbels, christelijke boeken, geschenkartikelen, kaarten, films en muziek.

Ook ontmoeting heeft een belangrijke plaats. Er is alle ruimte voor een goed gesprek en onderlinge ontmoeting. Wij horen vaak van onze klanten dat er een bijzonder fijne sfeer hangt in onze winkels. Met onze winkels zijn wij bovendien een getuigenis in de winkelstraten in Nederland.

Wij zijn zes dagen per week geopend en iedereen kan zo binnenlopen voor een Bijbel of een kop koffie. De naam De Fakkel is dan ook niet zomaar gekozen: we willen graag het licht van het Evangelie van Jezus Christus verspreiden naar het voorbeeld van Mattheus 5:15-16:

“Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel”.