Vacatures

Mooie vacature bij De Fakkel Emmeloord

De Fakkel is een christelijke boek- en cadeauwinkel met een missie voor de Noordoostpolder en Urk. De winkel heeft een prachtig assortiment van Bijbels, christelijke boeken, kaarten, multimedia en veel cadeaus met een Boodschap. Deze Boodschap wil De Fakkel graag binnen en buiten de winkel duidelijk uitdragen.

Gezocht voor de Fakkel Emmeloord

De Fakkel is een christelijke boek- en cadeauwinkel met een missie voor de Noordoostpolder en Urk. De winkel heeft een prachtig assortiment van Bijbels, christelijke boeken, kaarten, multimedia en veel cadeaus met een Boodschap. Het werk van De Fakkel willen we graag proactief naar buiten uitdragen. Daarom heeft het Fakkelteam vooral PR-versterking nodig. Per direct zoeken we vrijwilligers voor de volgende taken:

 1. Contactpersoon voor kerken en organisaties
 2. Schrijver van berichten voor media en kerk
 3. Vrijwilliger website: klantcontact
 4. Klusjesman / praktisch aanspreekpunt
 5. Creatieve ‘social media’ medewerker

Het gaat om vrijwilligerswerk waarbij je niet in de winkel staat en, net al de rest van het team, ontvang je geen salaris; onkosten kunnen na overleg eventueel vergoed worden.

1.    Contactpersoon voor kerken en organisaties

De artikelen bij De Fakkel sluiten veelal goed aan bij de identiteit van andere organisaties zoals kerken, bedrijven, ondernemers, scholen en zorgcentra. De Boodschap van die als winkel uit willen dragen, is wat ons samen bindt. Daarom zoeken we iemand die met regelmaat sleutelfiguren binnen die organisaties benadert.

 • WAT: Je ondersteunt het Fakkelteam en benadert kerken, christelijke scholen, kinderdagverblijven, bedrijven van christenondernemers, etc. Deze teams willen op bepaalde tijden hun medewerkers, leerlingen, contacten, etc. een cadeau van meerwaarde geven.
 • WIE: jij bent enthousiast over het werk en de missie van De Fakkel, legt gemakkelijk contacten, bent proactief en werkt zelfstandig.
 • INVESTERING: In ieder geval twee keer per jaar twee weken. November (met het oog op de kerst) en Maart (met het oog op afsluiting catecheseseizoen, zondagsschool en afscheid groep 8); 2 keer per jaar teamoverleg.
 • CONTACT: Heb je interesse, neem contact op met Diana de Haan, PR-coördinator van De Fakkel: emmeloord@fakkel.nl of 06-10988402.

2.    Schrijver van berichten aan media en kerk

Met grote regelmaat spelen er zaken of zijn er actualiteiten binnen of buiten de winkel, het team of boekenbranche die vermeldenswaardig zijn voor de media of interessant zijn voor kerken. Daarom zoeken we iemand die met regelmaat een leuk stukje schrijft.

 • WAT: je schrijft met regelmaat een leuk en interessant artikel en zorgt dat deze als persbericht naar de krant gaat en als kopy voor kerkblad of gemeentenieuws verstuurd wordt.
 • WIE: je bent goed geïnformeerd over wat er zich bij De Fakkel afspeelt, jij bent enthousiast over het werk en de missie van De Fakkel, nieuwsgierig, schrijft graag en gemakkelijk.
 • INVESTERING: vier keer per jaar een halve dag; 2 keer teamoverleg per jaar.
 • CONTACT: Heb je interesse, neem contact op met Diana de Haan, PR coördinator van De Fakkel: emmeloord@fakkel.nl of 06-10988402.

3.  Gezocht voor de website van De Fakkel: een vrijwilliger helpdesk

Voor de webshop van de deelnemende Fakkel-winkels zoeken we een helpdesk medewerker (op vrijwillige basis).

 • WAT: Je handelt de dagelijkse bestellingen af en onderhoudt contact met de klanten
 • WIE: jij bent enthousiast over het werk en de missie van De Fakkel, klantvriendelijk, nauwkeurig, houdt van regelmaat, werkt graag zelfstandig in een team van betrokken collega’s.
 • INVESTERING: Dagelijks 1-2 uur beschikbaar en werk je vanuit ons kantoor in Emmeloord. Een deel van de werkzaamheden zijn eventueel vanuit huis uit te voeren
 • CONTACT: Heb je interesse? Neem contact met Douwe Scheepsma, coördinator van De Fakkel Emmeloord: emmeloord@fakkel.nl en 06-17183488. Let op: Het gaat om vrijwilligerswerk waarbij je niet in de winkel staat en geen salaris ontvangt; onkosten kunnen na overleg eventueel vergoed worden.

4.    Klusjesman / praktisch aanspreekpunt

Met het runnen van een winkel, hebben we ook de zorg voor een pand en inventaris. Dit brengt in een team met uitsluitend dames achter de toonbank ? uitdagingen met zich mee. Om de praktische zaken in goede banen te leiden, zoekt het team versterking (m/v).

 • WAT: je bent vrij handig, pakt eenvoudige en uiteenlopende klussen zelf op en bent contactpersoon voor bepaalde werkzaamheden die door anderen moeten worden uitgevoerd. Denk hierbij aan CV-onderhoud, verhelpen van lekkages of reparaties.
 • WIE: jij bent enthousiast over het werk en de missie van De Fakkel, redelijk handig en denkt lekker praktisch mee.
 • INVESTERING: veelal op afroepbasis en 2 keer per jaar teamoverleg.
 • CONTACT: Heb je interesse, neem contact op met Diana de Haan, vrijwilligers-coördinator van De Fakkel: emmeloord@fakkel.nl of 06-10988402.

5.    Creatieve ‘social media’ medewerker

Het assortiment van De Fakkel met geloofsopbouwende artikelen willen we op bepaalde dagen en tijden op een creatieve manier onder de aandacht brengen van ons publiek. Daarom zoeken we een creatief persoon die met hulp van de schrijver, vormgever en de rest van het team leuke campagnes bedenkt en uitvoert. Hierbij is de marketingjaarkalender leidend en zijn de digitale kanalen als Facebook, Instagram en de digitale nieuwsbrief belangrijke uitingen om onze Boodschap uit te dragen.

 • WAT: Samen met het team bedenk je rond themadagen als moederdag, Pinksteren, de boekenweek of dierendag leuke acties die vooral via sociale media bekend worden gemaakt waardoor een bezoek aan de Fakkel eigenlijk altijd een klein feestje is.
 • WIE: jij bent enthousiast over het werk en de missie van De Fakkel, creatief, stabiel, werkt graag samen, ontvankelijk voor ideeën en feedback en toegankelijk voor je collega’s.
 • INVESTERING: afhankelijk van de marketingkalender tien keer per jaar 1 of 2 dagen; 2 keer per jaar teamoverleg.
 • CONTACT: Heb je interesse, neem contact op met Diana de Haan, PR-coördinator van De Fakkel: emmeloord@fakkel.nl of 06-10988402.

 

Tot ziens!

Team De Fakkel Emmeloord

Fakkel Emmeloord Team