Vacatures

Mooie vacature bij De Fakkel Emmeloord

De Fakkel is een christelijke boek- en cadeauwinkel met een missie voor de Noordoostpolder en Urk. De winkel heeft een prachtig assortiment van Bijbels, christelijke boeken, kaarten, multimedia en veel cadeaus met een Boodschap. Deze Boodschap wil De Fakkel graag binnen en buiten de winkel duidelijk uitdragen. Door het vertrek van de huidige coördinator zoekt het team vóór 31 december 2020 een nieuwe leidinggevende

Coördinator m/v (minimaal 0,4 fte)

De uitdaging: Samen met het Fakkelteam werk je mee aan een optimale werking van de winkel. Het optimaliseren van de dagelijkse werking van de boekhandel is je hoofdfocus maar je formuleert, samen met het stichtingsbestuur, ook toekomstvisie en zorgt voor de praktische uitwerking hiervan. Een perfecte klantenservice, onderhandelingen met leveranciers en zoeken naar het juiste productaanbod met inachtneming van margebewaking en de missie van De Fakkel zijn voor jou top-of-mind. In deze functie geef je rechtstreekse leiding aan circa 15 vrijwilligers en rapporteer je elk kwartaal aan het stichtingsbestuur.

 Wie ben jij?

 • Jij bent een wedergeboren christen, enthousiast over het werk en de missie van De Fakkel Emmeloord.
 • Je kunt goed organiseren, bent proactief, kan prima zelfstandig werken maar delegeert nog liever.
 • Je hebt oog voor een gezonde balans tussen enerzijds commercie (oog voor omzet, marges en doelen) en anderzijds de mens (klantgerichtheid, communicatief en inspirerend naar de medewerkers en stakeholders).
 • Je hebt bij voorkeur een HBO- werk en denk niveau, hebt ervaring met retail en leiding geven.

Wat wij jou bieden: Samenwerking met een team dat zich kenmerkt door: Betrouwbaarheid, veelkleurig, creatief, inzet, harmonie, gastvrij, betrokken en deskundig.

Een vergoeding behoort tot de mogelijkheden.

Solliciteren? Je motiverende brief met CV is voor 30 september 2020 welkom bij de secretaris van stichting De Fakkel Emmeloord, Douwe Scheepsma. Tel. 06-17183488 en e-mail bestuur.[email protected]. Ook voor vragen kun je bij hem terecht. Bel bij geen gehoor de voorzitter Pier Groen op 06-53717987.

______________________________________________________________________________________________________________

Gezocht voor de Fakkel Emmeloord

De Fakkel is een christelijke boek- en cadeauwinkel met een missie voor de Noordoostpolder en Urk. De winkel heeft een prachtig assortiment van Bijbels, christelijke boeken, kaarten, multimedia en veel cadeaus met een Boodschap. Het werk van De Fakkel willen we graag proactief naar buiten uitdragen. Daarom heeft het Fakkelteam vooral PR-versterking nodig. Per direct zoeken we vrijwilligers voor de volgende taken:

 1. Contactpersoon voor kerken en organisaties
 2. Schrijver van berichten voor media en kerk
 3. Activiteiten coördinator
 4. Vormgever
 5. Klusjesman / praktisch aanspreekpunt
 6. Creatieve ‘social media’ medewerker

Het gaat om vrijwilligerswerk waarbij je niet in de winkel staat en, net al de rest van het team, ontvang je geen salaris; onkosten kunnen na overleg eventueel vergoed worden.

1.    Contactpersoon voor kerken en organisaties

De artikelen bij De Fakkel sluiten veelal goed aan bij de identiteit van andere organisaties zoals kerken, bedrijven, ondernemers, scholen en zorgcentra. De Boodschap van die als winkel uit willen dragen, is wat ons samen bindt. Daarom zoeken we iemand die met regelmaat sleutelfiguren binnen die organisaties benadert.

 • WAT: Je ondersteunt het Fakkelteam en benadert kerken, christelijke scholen, kinderdagverblijven, bedrijven van christenondernemers, etc. Deze teams willen op bepaalde tijden hun medewerkers, leerlingen, contacten, etc. een cadeau van meerwaarde geven.
 • WIE: jij bent enthousiast over het werk en de missie van De Fakkel, legt gemakkelijk contacten, bent proactief en werkt zelfstandig.
 • INVESTERING: In ieder geval twee keer per jaar twee weken. November (met het oog op de kerst) en Maart (met het oog op afsluiting catecheseseizoen, zondagsschool en afscheid groep 8); 2 keer per jaar teamoverleg.
 • CONTACT: Heb je interesse, neem contact op met Diana de Haan, PR-coördinator van De Fakkel: [email protected] of 06-10988402.

2.    Schrijver van berichten aan media en kerk

Met grote regelmaat spelen er zaken of zijn er actualiteiten binnen of buiten de winkel, het team of boekenbranche die vermeldenswaardig zijn voor de media of interessant zijn voor kerken. Daarom zoeken we iemand die met regelmaat een leuk stukje schrijft.

 • WAT: je schrijft met regelmaat een leuk en interessant artikel en zorgt dat deze als persbericht naar de krant gaat en als kopy voor kerkblad of gemeentenieuws verstuurd wordt.
 • WIE: je bent goed geïnformeerd over wat er zich bij De Fakkel afspeelt, jij bent enthousiast over het werk en de missie van De Fakkel, nieuwsgierig, schrijft graag en gemakkelijk.
 • INVESTERING: vier keer per jaar een halve dag; 2 keer teamoverleg per jaar.
 • CONTACT: Heb je interesse, neem contact op met Diana de Haan, PR coördinator van De Fakkel: [email protected] of 06-10988402.

3.    Activiteiten coördinator

Winkelen anno 2020 staat ook bij het publiek in de Lange Nering volop in het teken van beleving. Door winkelbezoek een feestje te maken, kan de detailhandel zich van webwinkels onderscheiden. Daarom zoeken we iemand die het leuk vindt om activiteiten in en buiten de winkel te organiseren die voor extra aanloop naar de winkel zorgen.

 • WAT: je inventariseert met hulp van team en bestuur ideeën, werkt deze uit in een doelgericht plan en organiseert ministens 4 keer per jaar een leuke activiteit die aanslaat bij het Fakkelpubliek. Je kunt hierbij denken: een lego-actie of kleurwedstrijd voor kinderen, lezing of signeersessie in de winkel, benefietconcert, een levende kerststal etc.
 • WIE: je bent enthousiast over het werk en de missie van De Fakkel, jij kunt goed organiseren, betrekt graag mensen bij je plannenmakerij en weet deze plannen aan te sturen en helpt met de uitvoering.
 • INVESTERING: minimaal vier keer per jaar; het liefst vaker. Activiteiten zijn wisselend wat voorbereiding en timing betreft; 2 keer per jaar teamoverleg.
 • CONTACT: Heb je interesse, neem contact op met Diana de Haan, PR-coördinator van De Fakkel: [email protected] of 06-10988402.

4.    Vormgever

Het assortiment van De Fakkel met geloofsopbouwende artikelen willen we duidelijk, fris en fruitig met goede teksten met fraaie vormgeving aanprijzen bij de klant. Daarom zoeken we iemand die met regelmaat het een en ander voor de winkel vormgeeft.

 • WAT: je ontwerpt advertenties, posters, flyers en meer, je bestelt het drukwerk online en bewaakt de huisstijl.
 • WIE: jij bent enthousiast over het werk en de missie van De Fakkel, ontwerpt graag en bent handig met opmaakprogramma’s als Photoshop en Illustrator.
 • INVESTERING: circa vier keer per jaar; 2 keer per jaar teamoverleg.
 • CONTACT: Heb je interesse, neem contact op met Diana de Haan, PR-coördinator van De Fakkel: [email protected] of 06-10988402.

5.    Klusjesman / praktisch aanspreekpunt

Met het runnen van een winkel, hebben we ook de zorg voor een pand en inventaris. Dit brengt in een team met uitsluitend dames achter de toonbank 😊 uitdagingen met zich mee. Om de praktische zaken in goede banen te leiden, zoekt het team versterking (m/v).

 • WAT: je bent vrij handig, pakt eenvoudige en uiteenlopende klussen zelf op en bent contactpersoon voor bepaalde werkzaamheden die door anderen moeten worden uitgevoerd. Denk hierbij aan CV-onderhoud, verhelpen van lekkages of reparaties.
 • WIE: jij bent enthousiast over het werk en de missie van De Fakkel, redelijk handig en denkt lekker praktisch mee.
 • INVESTERING: veelal op afroepbasis en 2 keer per jaar teamoverleg.
 • CONTACT: Heb je interesse, neem contact op met Diana de Haan, vrijwilligers-coördinator van De Fakkel: [email protected] of 06-10988402.

6.    Creatieve ‘social media’ medewerker

Het assortiment van De Fakkel met geloofsopbouwende artikelen willen we op bepaalde dagen en tijden op een creatieve manier onder de aandacht brengen van ons publiek. Daarom zoeken we een creatief persoon die met hulp van de schrijver, vormgever en de rest van het team leuke campagnes bedenkt en uitvoert. Hierbij is de marketingjaarkalender leidend en zijn de digitale kanalen als Facebook, Instagram en de digitale nieuwsbrief belangrijke uitingen om onze Boodschap uit te dragen.

 • WAT: Samen met het team bedenk je rond themadagen als moederdag, Pinksteren, de boekenweek of dierendag leuke acties die vooral via sociale media bekend worden gemaakt waardoor een bezoek aan de Fakkel eigenlijk altijd een klein feestje is.
 • WIE: jij bent enthousiast over het werk en de missie van De Fakkel, creatief, stabiel, werkt graag samen, ontvankelijk voor ideeën en feedback en toegankelijk voor je collega’s.
 • INVESTERING: afhankelijk van de marketingkalender tien keer per jaar 1 of 2 dagen; 2 keer per jaar teamoverleg.
 • CONTACT: Heb je interesse, neem contact op met Diana de Haan, PR-coördinator van De Fakkel: [email protected] of 06-10988402.

 

Tot ziens!

Team De Fakkel Emmeloord

Fakkel Emmeloord Team