Kosmos het leven – een Meesterwerk

Barth, Rolie

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,95 verzendkosten. Boven de €29 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar verkoop@fakkel.nl
Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen

35,00

Beschrijving

Kosmos het leven – een Meesterwerk

Op zoek naar een natuurlijke verbinding tussen geloof en natuurwetenschap.

Zouden we geloof in God de Schepper en wetenschappelijke kennis op een natuurlijke manier met elkaar kunnen verbinden? Verrassend genoeg spreken allerlei Bijbelgedeelten over de schepping van de wereld als het bouwen van een huis. Naast het Bijbelse spreken over dei bouwmetafoor onderzoekt dit boek ook de Meesterwerken van de schepping.

Onvoorstelbaar wat eeuwenlang wetenschappelijk onderzoek aan het licht heeft gebracht. Sterren blijken de kraamkamers van een diversiteit aan chemische bouwstenen. Het heelal heeft een lange geschiedenis waarbij de ene fase van het bouwproces voortbouwt op de vorige. Dat principe is ook werkzaam bij de evolutie van nieuwe levensvormen. Vinnen konden tot vingers evolueren, omdat voor beide structuren vrijwel dezelfde genetische netwerken gebruikt zijn. Diep verborgen achter al die verschijnselen ligt een wetmatige structuur die overal in het heelal hetzelfde is. Zou die structuur niet wijzen op een bouwplan van de Bouwmeester?

Daar waar de wetenschap met lege handen staat, opent de Bijbel breder perspectief: alles wat er is, dankt zijn bestaan aan het krachtige spreken van God. De bouwmetafoor laat zien dat dat creatieve spreken van de Bouwmeester niet beperkt is tot zes dagen, nee,’Hij spreekt nog altijd voort’.

Uiteraard roept deze benadering ook vragen op. Verdampt Adam tot een symbolisch figuur of heeft God echt de eerste mens aangesproken? En waarom is er zoveel lijden, dat valt toch niet te rijmen met de liefde van God? Juist onze kennis van de natuur laat zien hoe kwetsbaar het leven is. Wat zegt dat over de Bouwmeester?

Moeilijke vragen gaat dit boek niet uit de weg, ook niet als het gaat om wetenschappelijke kennis. Aarzelend en toch overtuigd stelt de auteur dat er naast mutatie en natuurlijke selectie nog een andere factor is die de loop van de evolutie bepaalt en dat is wetmatige zelforganisatie Vraagt dit om een update van de evolutietheorie?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

ISBN

9789463690737

Pagina's

464

Verschijningsdatum

30-06-2020

Groepscode

12

Categorieën: ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kosmos het leven – een Meesterwerk” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *