Vreugde van mijn hart

Sela

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,95 verzendkosten. Boven de €29 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar verkoop@fakkel.nl
Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen

16,50

Beschrijving

Vreugde van mijn hart

Het nieuwe album van Sela heet ‘Vreugde van mijn hart ‘. De cd bevat een verzameling nieuwe liederen, die met verschillende thema’s en muzikale invloeden een afspiegeling vormt van de kleurrijke gemeenschap die de kerk is. Een veelkleurigheid die inspireert om samen te geloven, hoopvol te leven en God te aanbidden.

Vrede vervult mijn hart
Liefde stroomt bij mij binnen
Jezus, U bent mijn kracht o Heer
U, de vreugde van mijn hart

In de afgelopen jaren is de kerk van Nederland dichter bij elkaar gekomen. Gelukkig zijn we gaan ontdekken dat in de verschillende stromingen een bijzondere rijkheid te vinden is. We kunnen en mogen elkaar inspireren!

De nieuw geschreven liederen op Vreugde van mijn hart passen in deze beweging. Het is een veelkleurig geheel van thema’s, teksten en melodieën, die een afspiegeling vormen van de kleurrijke gemeenschap die de kerk is. Een veelkleurigheid die inspireert om samen te geloven, hoopvol te leven en God te aanbidden.

Over Sela

Waarom vindt Sela het zo belangrijk om nieuwe liederen voor de kerk van nu te maken? Voor we hier wat over vertellen is het goed om te beseffen dat de kerk altijd een zingende gemeenschap is geweest. De naam Sela bijvoorbeeld komt uit een eeuwenoude muzikale traditie. ‘Sela’ wordt in de psalmen gebruikt als muzikale aanwijzing, gegeven door de koorleider net voordat de muziek aanzwelt.

Ook in de vroege kerk was muziek belangrijk. Paulus schrijft in zijn brief aan de Efeziërs: “Zing met elkaar psalmen, hymnen en liederen die de Geest u ingeeft. Zing en jubel met heel uw hart voor de Heer en dank God, die uw Vader is, altijd voor alles in de naam van onze Heer Jezus Christus.”

De vroege kerk zong in eenheid liederen in de naam van de Heer Jezus Christus. Voor de kerk van nu in de eenentwintigste eeuw klinkt deze oproep opnieuw. Vind elkaar in (nieuwe) liederen die over traditionele liedculturen, muziekstijlen en kerkmuren heen gaan. Samen zingen, één van geest en één van hart in Christus.

Door samen te zingen komen onderlinge verbondenheid, onderwijs vanuit de Bijbel en aanbidding van God samen. In verbondenheid bezingen we Gods woord dat elke situatie overstijgt. Muziek helpt ons erbij om Gods beloften beter te onthouden. We leren elkaar woorden en melodieën die uiting geven aan geloof, emoties, twijfels en zekerheden. In het samen zingen geven we elkaar sturing, bemoedigen we elkaar en onderwijzen we elkaar.

God vraagt van ons om Hem centraal te zetten in onze daden en woorden. Dat kan in de manier waarop we omgaan met Zijn wereld en onze naaste. Dat kan ook door letterlijk dingen tegen Hem te zeggen. Aanbidding is ons antwoord op wie Hij is, op wat Hij doet, zegt en belooft. Het mooie van zingen is dat je het samen kunt doen en dat iedereen daarmee actief bij kan dragen.

 


Tracklist
Nr. Naam Duur
01 Bid met mij 05:03
02 Laat ons samen één zijn 04:20
03 Wonderlijk 06:14
04 Blijf in mij 03:02
05 Wij gaan niet zonder U 04:45
06 U bent aanwezig 03:06
07 Hemelse gave 03:14
08 Gebed voor de werkdag 03:37
09 Vreugde van mijn hart 05:50
10 God zal voor ons zorgen 04:54
11 Geen zorgen 03:03
12 Wat een grote liefde 03:24
13 Gods zegen voor jou 03:04
14 Heer, we kijken omhoog (Hemelvaart) 03:24
15 Wacht op de Heer 02:23
16 Maranatha 05:16

Extra informatie

Auteur

Uitgever

ISBN

9789491839641

Pagina's

0

Verschijningsdatum

15-09-2016

Groepscode

36