Liederen met een verhaal

Weimar, Heleen / Kloppenburg, Wim

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,95 verzendkosten. Boven de €29 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar verkoop@fakkel.nl
Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen

29,95

Beschrijving

Met twee cd’s. Liederen met een verhaal toont de diepgang van acht liederen uit de Bijbel (cantica) en laat zien en horen hoe deze teksten door de eeuwen heen dichters, musici en componisten hebben geïnspireerd. Het boek en de bijbehorende twee cd’s putten uit een rijke traditie en bieden een inspirerende lees- en luisterervaring.Het zijn deze acht liederen uit de Bijbel: Het loflied van Mozes en Mirjam, Het strijdlied van Debora, Een boetpsalm van David (psalm 51), Een klaaglied van Jeremia, De psalm van Jona, Het loflied van Maria, De zegen van Zacharias, De lofzang van Simeon.

Deze bijbelteksten zijn de basis van indrukwekkende religieuze vocale werken als het Magnificat, het Miserere en de Lamentaties. Tot op de dag van vandaag inspireren deze teksten componisten als Arvo Pärt en James McMillan en worden de liederen gezongen in concertzalen, kerken en operahuizen.

Heleen Weimar (1959) studeerde bijbelwetenschappen en liturgiek en is predikant van de Regenboogkerk in Hilversum.

Wim Kloppenburg (1939) is kerkmusicus. Hij was tot aan zijn emeritaat in 2010 werkzaam als cantor-organist. Hij publiceert regelmatig in Muziek&Liturgie en andere tijdschriften over hymnologie.

Extra informatie

Gewicht 529 g
Auteur

Uitgever

ISBN

9789492183170

Pagina's

220

Verschijningsdatum

27-11-2015

Groepscode

59