Kerst bij Joke Buis

Buis, Joke

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,95 verzendkosten. Boven de €29 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar verkoop@fakkel.nl
Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen

15,00

Beschrijving

Kerst bij Joke

Iedereen heeft zo zijn eigen associaties met het vieren van kerst. Voor Joke Buis is dat de gezelligheid en geborgenheid van het samenzijn en het samen zingen voor God. Na het succes van haar ‘Johannes de Heer Sessies’ presenteert ze op 1 oktober 2017 haar nieuwe album ‘Kerst bij Joke’ met twaalf sfeervolle. bekende en minder bekende kerstliederen. Gedurende december volgt een reeks concerten waarvoor de kaartverkoop inmiddels gestart is.

Met ‘Kerst bij Joke’ doet de zangeres wat ze voor veel Johannes de Heer liederen deed; oude liederen smaakvol en aantrekkelijk bewerken tot nieuwe. Nederlandstalige muziek.
Joke luistert en zingt zelf al jaren lang oude. engelse kerstliedjes: “Ik dacht: ‘dit zijn prachtige melodieën. Wat jammer dat de tekst niet in onze moedertaal is. Er zou dan zoveel meer mee kunnen gebeuren.”
Samen met Matthijn Buwalda en Harold ten Cate werden liederen als ‘In the bleak midwinter’ en ‘O Little Town of Bethlehem’ voorzien van een Nederlandse vertaling en met de band kreeg de muziek een nieuwe frisse uitvoering: laagdrempelig en sympathiek met respect voor het oude en gevoel voor sfeer. Ook liederen die we al in het Nederlands kennen. zoals ‘Nu zijt wellekome’ en ‘Op U mijn Heiland blijf ik hopen’ zijn door Joke en haar team bewerkt.

‘Kerst bij Joke’ heeft meer gemeen met de ‘Johannes de Heer’ projecten dan alleen de muziek. die met hetzelfde gevoel voor verbinding en samenzang is gemaakt. “Johannes de Heer hoorde in zijn tijd mooie engelse liederen die hij in zijn moedertaal wilde verspreiden. Wat dat betreft volg ik in zijn voetsporen” aldus Joke. “Bovendien hebben we ‘Zorg toch dat ieder het weet’ uit de Johannes de Heer bundel vervlochten met een nieuwe vertaling van ‘Go tell it on the mountain’. omdat de boodschap van het vertellen over Jezus’ liefde er zo mooi bij aan sloot.”

Concerten

De concerten die Joke Buis & band geven in december staan in het teken van al die ingrediënten die deze kerstmuziek speciaal maken: het samen beleven en zingen. genietend van bekende kerstliederen en het zingenderwijs ontdekken van nieuwe. Zoals bij vorige concerten omlijst Joke de liederen met mooie verhalen.
Joke: “We willen deze concerten samen met de mensen beleven. Samen zingen. en ons samen verwonderen over het kerstfeest. We kijken er naar uit!”

‘Kerst bij Joke’ verschijnt op 1 oktober 2017.


Tracklist
Nr. Naam Duur
01 Bethlehem 03:39
02 Laat iedereen het horen 03:52
03 Kom, o langverwachte Jezus 05:09
04 Op U, mijn Heiland 03:48
05 Eer zij God in onze dagen 02:52
06 In de koude winter 04:13
07 Stilte over alle landen – Stille nacht 05:43
08 Door de stilte heen 04:29
09 U bent meer dan welkom 03:12
10 Wie is dit kind? 04:00
11 Drie wijzen 03:56
12 Nu is er hoop 03:13

Extra informatie

Auteur

Uitgever

ISBN

9789491839818

Pagina's

0

Verschijningsdatum

30-09-2017

Groepscode

33