Kerst bij Joke Buis

Buis, Joke

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,49 verzendkosten. Boven de €25 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar [email protected]
Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen

15,00

Beschrijving

Kerst bij Joke

Iedereen heeft zo zijn eigen associaties met het vieren van kerst. Voor Joke Buis is dat de gezelligheid en geborgenheid van het samenzijn en het samen zingen voor God. Na het succes van haar ‘Johannes de Heer Sessies’ presenteert ze op 1 oktober 2017 haar nieuwe album ‘Kerst bij Joke’ met twaalf sfeervolle. bekende en minder bekende kerstliederen. Gedurende december volgt een reeks concerten waarvoor de kaartverkoop inmiddels gestart is.

Met ‘Kerst bij Joke’ doet de zangeres wat ze voor veel Johannes de Heer liederen deed; oude liederen smaakvol en aantrekkelijk bewerken tot nieuwe. Nederlandstalige muziek.
Joke luistert en zingt zelf al jaren lang oude. engelse kerstliedjes: “Ik dacht: ‘dit zijn prachtige melodieën. Wat jammer dat de tekst niet in onze moedertaal is. Er zou dan zoveel meer mee kunnen gebeuren.”
Samen met Matthijn Buwalda en Harold ten Cate werden liederen als ‘In the bleak midwinter’ en ‘O Little Town of Bethlehem’ voorzien van een Nederlandse vertaling en met de band kreeg de muziek een nieuwe frisse uitvoering: laagdrempelig en sympathiek met respect voor het oude en gevoel voor sfeer. Ook liederen die we al in het Nederlands kennen. zoals ‘Nu zijt wellekome’ en ‘Op U mijn Heiland blijf ik hopen’ zijn door Joke en haar team bewerkt.

‘Kerst bij Joke’ heeft meer gemeen met de ‘Johannes de Heer’ projecten dan alleen de muziek. die met hetzelfde gevoel voor verbinding en samenzang is gemaakt. “Johannes de Heer hoorde in zijn tijd mooie engelse liederen die hij in zijn moedertaal wilde verspreiden. Wat dat betreft volg ik in zijn voetsporen” aldus Joke. “Bovendien hebben we ‘Zorg toch dat ieder het weet’ uit de Johannes de Heer bundel vervlochten met een nieuwe vertaling van ‘Go tell it on the mountain’. omdat de boodschap van het vertellen over Jezus’ liefde er zo mooi bij aan sloot.”

Concerten

De concerten die Joke Buis & band geven in december staan in het teken van al die ingrediënten die deze kerstmuziek speciaal maken: het samen beleven en zingen. genietend van bekende kerstliederen en het zingenderwijs ontdekken van nieuwe. Zoals bij vorige concerten omlijst Joke de liederen met mooie verhalen.
Joke: “We willen deze concerten samen met de mensen beleven. Samen zingen. en ons samen verwonderen over het kerstfeest. We kijken er naar uit!”

‘Kerst bij Joke’ verschijnt op 1 oktober 2017.


Tracklist
Nr.NaamDuur
01Bethlehem03:39
02Laat iedereen het horen03:52
03Kom, o langverwachte Jezus05:09
04Op U, mijn Heiland03:48
05Eer zij God in onze dagen02:52
06In de koude winter04:13
07Stilte over alle landen – Stille nacht05:43
08Door de stilte heen04:29
09U bent meer dan welkom03:12
10Wie is dit kind?04:00
11Drie wijzen03:56
12Nu is er hoop03:13

Extra informatie

Auteur

Uitgever

ISBN

9789491839818

Pagina's

0

Verschijningsdatum

14-11-2018

Groepscode

33

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kerst bij Joke Buis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *