Zinzoekers op het web

Albert Benschop

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,95 verzendkosten. Boven de €29 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar verkoop@fakkel.nl
Niet meer leverbaar

Uitverkocht

Beschrijving

Kerken en geloofsgemeenschappen doen veel te weinig met internet en sociale media. Hierdoor missen ze de kans om bestaandeén nieuwe doelgroepen aan zich te binden. Dat stellen de auteurs van dit boek. Ze bieden praktische tips en er zijn ook voorbeelden van optimaal gebruik van internet te vinden. In korte interviews komen diverse initiatiefnemers van vernieuwende religieuze internetprojecten aan het woord.

Zinzoekers op het web onderzoekt niet alleen het al dan niet gebruik van nieuwe media door de verschillende geloofsgemeenschappen. Het brengt ook in kaart hoe mensen via internet vorm geven aan hun spirituele inspiraties. Wat gebeurt er als mensen hun levensbeschouwelijke opvattingen via dit medium tot zich nemen? Heeft dit gevolgen voor hun eigen geloofsbeleving? Uit enkele artikelen blijkt dat internet het’echte’contact soms kan vervangen. Hoewel de virtuele wereld een waardevolle aanvulling is, zijn de auteurs van dit boek ervaren overtuigd dat fysieke nabijheid voor de geloofsbeleving belangrijk isén blijft.

‘Je krijgt meteen zin om zelf op internet naar God te gaan zoeken!’

Frank Bosman, meest spraakmakende theoloog van 2011, over Zinzoekers

Auteurs

De zeventien auteurs hebben hun sporen in de zinzoekende virtuele wereld getrokken. Er zijn bijdragen van onder andere Eric van den Berg (auteur Handboek Kerk en Internet), Fred Omvlee (oprichter Socialsunday.nl), Peter Dekker (IKON) en Erik Jan Tillema.

Extra informatie

Gewicht 246 g
Auteur

Uitgever

ISBN

9789490708429

Pagina's

160

Verschijningsdatum

22-03-2012

Groepscode

12

Categorieën: ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zinzoekers op het web” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *