Beter meer dan een

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,95 verzendkosten. Boven de €29 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar [email protected]
Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen

3,99

Beschrijving

In de afgelopen decennia heeft een ongekende diversiteit aan bijbeluitgaven het Nederlandse taalgebied verrijkt: van Willibrordvertaling tot Nieuwe Bijbelvertaling, van Naardense Bijbel tot Biebel in’t Grunnegers.

Beter méér dan één gaat in op de oorsprong en ontwikkeling van de Bijbel in het Nederlands. De auteurs laten zien dat het naast elkaar bestaan van een veelvoud aan Nederlandse bijbelvertalingen, en het brede gebruik ervan in onderscheiden geloofsgemeenschappen, een grote rijkdom vertegenwoordigt. Geenvertaling of vertaalmethode heeft het alleenrecht of laatste woord.

De bundel laat de lezer kennismaken met de geschiedenis van de Nederlandse bijbelvertalingen, belicht uiteenlopende aspecten die bij het vertalen een rol spelen, gaat in op de omgang met de Bijbel in de liturgie en verklaart de oorsprong en functie van toevoegingen aan de Bijbeltekst, zoals inleidingen en aantekeningen.

De Israëlische kunstenares Lika Tov sluit de bundel af met zeven fraaie kunstzinnige verbeeldingen bij het bijbelboek Prediker.

Extra informatie

Gewicht 479 g
Uitgever

ISBN

9789061731528

Pagina's

0

Verschijningsdatum

04-12-2009

Groepscode

12

Leverancier

Categorieën

,

Categorieën: ,