Chana

Vries, Nine de

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,95 verzendkosten. Boven de €29 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar verkoop@fakkel.nl
Niet meer leverbaar

Uitverkocht

Beschrijving

 CHANA.

Recensie Kerkblad voor het Noorden.

In 64 na Christus wordt Israël bezet door de Romeinen. Het is een tijd waarin veel mensen op de vlucht slaan omdat hun dorp of stad door de bezetter wordt ingenomen. Chana en haar gezin wonen in Kafarnaüm. Ze zijn volgelingen van Yeshua, wat in die tijd erg gevaarlijk is. Ook in Kafarnaüm vallen de Romeinen binnen. Haar zoon, schoondochter en kleinzoontje worden daarbij gedood.Chana en de rest van haar gezin weten te ontvluchten, maar onderweg raken ze haar man kwijt.Na veel ontberingen komen ze uiteindelijk aan in Pelle, een stad waar veel volgelingen van Yeshua naar toe zijn gevlucht.Deze roman is goed geschreven en geeft een mooie inkijk in de gebruiken en het leven van die tijd. Bovendien is het spannend .                                                               Chana is een vervolg op Machla, maar is heel goed als zelfstandige roman te lezen. Ikzelf heb het eerste deel ook niet gelezen, maar heb dat niet als een gemis beschouwd.

Klazien Brouwer, Delfzijl

Chana

De waarheid kan haar kinderen kapot maken. Hoe ver gaat Chana om ze te beschermen?

Israël, rond het jaar 64. Als de Romeinse bezetter Kafarnaüm onder de voet dreigt te lopen, vlucht ze met haar gezin. Alles wat vertrouwd is laat ze achter.
Tijdens de reis verliest ze haar man uit het oog. Ze doet er alles aan om haar kinderen bij zich te houden, maar dan wil haar zoon zich aansluiten bij de mannen die strijden voor een vrij Israël. Wanhopig reist ze met hem mee en begeeft zich onder mensen die beter niet kunnen weten dat ze een volgeling van Jezus is.
Maar dan ontmoet ze, ver van huis, een oude bekende uit Kafarnaüm. Hij weet meer over de geheimzinnige dood van haar vader.

Chana is een vervolg op het veelgeprezen Machla, maar uitstekend als zelfstandige roman te lezen.

Extra informatie

Auteur

Uitgever

ISBN

9789023950813

Pagina's

352

Verschijningsdatum

26-09-2017

Groepscode

74

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chana” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.