Homoseksualiteit en de kerk

Loon, Maarten van

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,95 verzendkosten. Boven de €29 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar verkoop@fakkel.nl
Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen

18,95

Beschrijving

Homoseksualiteit en de kerk

De discussie rondom homoseksualiteit in de kerk is sterk gepolariseerd. Gesprekken verlopen veelal moeizaam en praktijken zijn verschillend. Homoseksuele broeders en zusters vragen zich maar al te vaak af of zij wel veilig zijn binnen de christelijke gemeente.

Najaar 2018 werd op initiatief van Buijten & Schipperheijn door de Theologische Universiteit Kampen een symposium gehouden, waaraan theologen, pastors en ervaringsdeskundigen uit verschillende kerken deelnamen. Zij delen de gemeenschappelijke overtuiging dat heteroseksuelen en homoseksuelen de opdracht hebben elkaar lief te hebben, elkaars lasten te dragen en zo de wet van Christus te vervullen.

De lezingen en gesprekken van de studiedag zijn uitgewerkt in een boekuitgave, om het gesprek in de kerken voort te zetten. Aan de uitgewerkte lezingen zijn toegevoegd een interview over pastoraat en een handreiking voor gesprek in de kerken, beide gerealiseerd door het Praktijkcentrum. Auteurs zijn Ad de Bruine, Wim Dekker, Gerard den Hertog, Jan Hoek, Wolter Rose, Jan Mudde, Robert Plomp, Herman van Wijngaarden, John Lapré, Margriet Kinderman, Kristi Satjadibrata, Ine Wildschut, Hetty Pullen en Geranne Tamminga. Het boek verschijnt onder redactie van Maarten van Loon, Henk Medema en Jan Mudde.

Extra informatie

Auteur

Uitgever

ISBN

9789463690287

Pagina's

160

Verschijningsdatum

15-03-2019

Groepscode

57

Categorieën: ,