Handboek voor kunst in de kerk

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,95 verzendkosten. Boven de €29 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar verkoop@fakkel.nl
Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen

18,50

Beschrijving

Hoe kun je kunst een plek geven in je kerkgebouw, in de eredienst, op de beamer of in het gesprek met jongeren? En waarom zou je dat sowieso doen?Hoe kun je leren kijken naar kunst, zodat je kunt gaan ontdekken dat die soms raadselachtige werken ook jou iets te zeggen hebben?Hoe kun je als creatieveling iets voor je gemeente betekenen? Hoe kun je als gemeente een plaats inruimen voor de gelovige kunstenaars in je midden?Is kwaliteit daarbij belangrijk? Welke kosten zijn reëel? En hoe vermijd je onenigheid?
Dit handboek gaat op al deze vragen in. Heel praktisch, met veel voorbeelden en informatie over hedendaagse kunstenaars en afbeeldingen van hun werk.
De auteurs komen uit verschillende kerken. Ze vullen elkaar aan en soms spreken ze elkaar tegen. Maar een ding hebben ze gemeen: ze zijn allen overtuigd van de belangrijke bijdrage die kunst kan leveren aan de kerk. Zo is het boek een onmisbare gids in het landschap van kerk en kunst nu.

Meer informatie over de inhoud
Het boek bevat vier hoofddelen. Het eerste geeft een overzicht van al de manieren waaropkunst kan worden ingezet in de kerk, de liturgie en het kerkelijk leven.
Het tweede gaat in op de vraag welke kunst geschikt is voor kerken. Het behandelt vragen als’doet schoonheid ertoe?’,’eigentijds en/of traditioneel?’,’professioneel en/of amateur? en’moet kunst voor de kerk gemaakt zijn door gelovige kunstenaars?’Het derde deel geeft een overzicht van welke vormen van kunst allemaal in kerken te vinden zijn – van ramen, doopvonten, muurschilderingen tot installaties en videokunst.Het vierde deel beantwoordt de vraag hoe we kunst kunnen vinden die aansluit bij onze gemeente.

Extra informatie

Gewicht 529 g
ISBN

9789058818157

Pagina's

0

Verschijningsdatum

01-01-1980

Groepscode

20