Zegen of vloek

Prince, Derek

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,95 verzendkosten. Boven de €29 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar verkoop@fakkel.nl
Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen

20,00

Beschrijving

Zegen of vloek

Wordt u voortdurend belaagd door ziekten en financiële problemen? Staan uw relaties altijd onder spanning? Komen er in uw gezin onevenredig veel ongelukken voor? Vraagt u zich wel eens af waarom sommige mensen zoveel meer voorspoed hebben dan andere?

Derek Prince zegt dat er in het leven van ieder mens twee krachten werkzaam zijn: de ZEGEN en de VLOEK. De ene kracht is heilzaam, de andere verwoestend. Om de weldaden van Gods zegen te ervaren, en behoed te worden voor de vloek, moeten we weten hoe die krachten werken.

De schrijver toont aan dat een vloek niet een bijgelovig overblijfsel uit de Middeleeuwen is, maar een hedendaagse realiteit. Hij laat vanuit de Bijbel zien wat zegen en vloek zijn. En hij beschrijft de ervaringen van mensen die, tot hun verbazing, ontdekten dat ze geen slachtoffer van stom toeval waren, of zelfs van erfelijkheid, maar van een vloek die vroeger was uitgesproken. Derek Prince leert ons hoe we een vloek in ons leven kunnen ontdekken en hoe we ervan bevrijd kunnen worden en Gods zegen ervaren.

Derek Prince is een voormalig docent filosofie aan de universiteit van het Engelse Cambridge. Als internationaal erkend Bijbel-leraar heeft hij meer dan dertig boeken geschreven, waaronder ‘Vijanden die tegenover ons staan’ en ‘Geloof om te leven’.
Recensie Kerkblad voor het Noorden.

In één van de eerste hoofdstukken stelt de schrijver dat we onszelf blootstellen aan de vloek en aan kwade machten wanneer we ons inlaten met alternatieve geneeswijzen. Hij geeft daarvoor overigens  geen argumenten. Dit boek van al wat oudere datum zet ons echter wel stil bij de vraag hoe God ons kan zegenen en hoe we zelf die zegen blokkeren. Ik deel zijn visie over de invloed die woorden, gesproken of gedacht, hebben op ons leven. We kunnen lelijk denken over ons lichaam, onze gezondheid of anderen. Dat blijft niet zonder gevolgen. Niet met alles in dit boek hoef je in te stemmen maar het opent wel de ogen voor effecten van onze woorden en gedachten en de mogelijkheid dat we daarmee Gods zegen blokkeren of ons openstellen voor de machten van het kwaad. Het boek geeft stof tot nadenken, maakt ons bewust inzake de vraag in hoeverre wij zelf voor het leven kiezen, of ertegen. Misschien kun je Prince verwijten dat hij met zijn visie de christen weer terug plaatst onder het oude verbond met zijn dreiging en beloftes van (materiële) zegen. Ook wordt hem verweten dat hij magische of bovennatuurlijke kracht toekent aan woorden. Het feit dat hij kracht toekent aan woorden betekent volgens mij nog niet dat hij ze op zichzelf als magisch of bovennatuurlijk ziet. Hij stelt wel dat daardoor kwade machten (bovennatuurlijke) gemakkelijker toegang kunnen krijgen. Wie de ‘natuurlijke’ uitwerking van bijvoorbeeld roddelen uitsluit, gaat ervan uit dat mensen losse eilandjes zijn, zonder verbindingen. Echter, alles in deze wereld is met alles verbonden. Ik ken iemand die op enig moment zich plotseling onwel voelde. Toen ze God in gebed opzocht hoorde ze van Hem dat vrienden over haar aan het kwaadspreken waren. Prince vertelt zelf ook een dergelijk verhaal. De apostel Jakobus laat zich ook op zeer geladen wijze uit over het kwaad van de tong. En dat geeft te denken.

Nynke Sikkema-Holwerda,  Hoogeveen

 

 

 

 

 

Extra informatie

Gewicht 414 g
Auteur

Uitgever

ISBN

9789060674895

Pagina's

300

Verschijningsdatum

24-10-2018

Groepscode

30