Hoe Jezus’ kruisdood ons kan verlossen

Boer, William den

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,95 verzendkosten. Boven de €29 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar verkoop@fakkel.nl
Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen

22,95

Beschrijving

Hoe Jezus’ kruisdood ons kan verlossen

De relatie tussen ‘Christus Victor’ en ‘Verzoening door voldoening’

Het kruis staat niet voor niets symbool voor het christelijk geloof zelf: Jezus’ kruisdood vormt de diepste kerk ervan. Jezus brengt verlossing door aan het kruis een gruwelijke dood te sterven. Maar hoe kan het leven, de dood en de opstanding van een mens verlossing betekenen voor de mensheid?

Twee antwoorden op deze hoe-vraag die in 2000 jaar kerkgeschiedenis een belangrijke rol hebben gespeeld, zijn de oud-christelijke Christus-victorbenadering en het ‘model’van Verzoening door voldoening. Reinier Sonneveld stelde recent scherpe vragen bij het tweede model. Doet hij recht aan het model van Verzoening door voldoening? Was Anselmus inderdaad zo’n beetje de eerste di ermee kwam, of heeft dit model wel vroegkerkelijke wortels? Een aantal met uiteenlopende opvattingen gingen op een studiedag diep op de vele vragen die de confrontatie van beide modellen oproept. In dit boek hebben zij hun lezingen nog verder uitgewerkt, waardoor een prachtig breed overzicht ontstaat van de verschillende visies en de verhouding daartussen.

Het boek bevat hoofdstukken van William den Boer, Riemer Roukema Bernard van Vreeswijk, Cees-Jan Smits, Kees van Kralingen, Dolf te Velde, Hans Burger, Gert-Jan Roest en Reinier Sonneveld.

Extra informatie

Auteur

Uitgever

ISBN

9789463690669

Pagina's

240

Verschijningsdatum

01-11-2019

Groepscode

30

Categorieën: ,