Dicht bij Jezus

Young, Sarah

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,95 verzendkosten. Boven de €29 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar verkoop@fakkel.nl
Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen

19,95

Beschrijving

Dicht bij Jezus

Dicht bij Jezus is een prachtig dagboek, voor bemoediging en je hart te openen voor de stem van de Goede Herder. Hij is nabij!

Onze gebeden hebben vaak het karakter van een monoloog, waarbij wij het woord voeren en God, hopelijk, luistert. Sarah Young draaide het een jaar lang om en ontdekte: het is werkelijk mogelijk om dagelijks Gods stem te horen, en zijn aanwezigheid en vrede te ervaren. In Dicht bij Jezus deelt ze haar liefdevolle ervaringen.

‘Mijn schapen luisteren naar mijn stem, Ik ken ze en zij volgen Mij’

Sarah Young studeerde filosofie, psychologie en bijbelwetenschappen. Samen met haar man, Steve, woont ze in Perth, in Australië, waar ze leiding geven aan een Japanse gemeente.

Klik hier voor een inkijkexemplaar

Recensie Kerkblad voor het Noorden


Spiritualiteit is vandaag de dag ‘hot‘. Steeds meer mensen ervaren de toenemende oppervlakkigheid als niet compleet. Ze verlangen naar heelheid, naar eenheid en ook naar geestelijke leiding.

De vraag is natuurlijk: voor wie of wat stel je je dan open? Want er is van alles ‘in de lucht’, om het zomaar even te zeggen. En niet elke geest heeft het goede met je voor, ook al lijkt dat soms eerst wel het geval.Wie zich wat meer wil verdiepen in leven met de Geest, de Vader en de Zoon,  zou te rade kunnen gaan bij Sarah Young.

Zij was iemand die zich ervan bewust werd dat ze vooral tegen God praatte maar niet luisterde. Totdat ze op een dag besloot om daar echt ‘werk’ van te maken. Haar ervaringen  heeft ze opgeschreven.

Een andere schrijver die kan helpen om wegwijs te worden in de ‘antwoorden’ die we van God krijgen, is Joyce Meijer. Hoe weet je nu of datgene wat je van God denkt te horen, misschien vooral iets is dat je zélf graag wilt horen?

Iemand die wat filosofischer wil insteken kan te rade gaan bij Frits de Lange. Hij denkt na over de betekenis van ‘aandacht’ en de daarbij behorende houding van zelfverloochening. Hij ziet gezonde spiritualiteit juist als iets dat ons met de voeten op aarde zet. Veel hedendaagse spiritualiteit is zweverig, gericht op onze innerlijke kern.

Het kan dan zomaar een  ontsnapping  worden aan de werkelijkheid. De Lange pleit voor een spiritualiteit waarin we allereerst de ‘zwaarte’ van het leven omarmen en beamen.

Zeg maar de weerbarstigheid van allerlei problemen, de ongelukken en ontwrichtingen die voortvloeien uit de natuurwetten. Zoals ziektes, droogtes en aardbevingen. Want de door natuurwetten beheerste werkelijkheid is van God. Het is de goddelijke voorzienigheid zelf!

De andere kracht van het universum, naast zwaarte, is de liefde (licht). Liefde kenmerkt zich door aandacht.  Aandacht schept ruimte voor het andere, de Ander en voor de ander. Het andere of de ander komt dan tot zijn recht en kan zich tonen. Vandaar ook dat de ervaring van Gods afwezigheid zeer zeker ook kan worden opgevat als liefde die ruimte laat.

Dit vond ik een eyeopener. God dringt zich nooit op. Noch toont Hij Zich op ons commando of door manipulatie.Voor theologen en geestelijke begeleiders ligt er een meer theoretisch boek op de plank van H.C. van der Meulen die universitair docent praktische theologie is.

In dit informatieve boek komt het omgaan met vragen rond zingeving en spiritueel leven aan bod en wordt een vergelijking gemaakt tussen hedendaagse spiritualiteit binnen en buiten de kerk.

 

 

Extra informatie

Gewicht 268 g
Auteur

Uitgever

ISBN

9789060679449

Pagina's

400

Verschijningsdatum

10-12-2018

Groepscode

65

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dicht bij Jezus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *