Struikelen over God

Mijnders, Henk

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,95 verzendkosten. Boven de €29 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar verkoop@fakkel.nl
Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen

11,99

Beschrijving

Struikelen over God

Struikelen over God. Je kunt God overal tegenkomen. Maar zie je Hem ook echt? Jakob leerde in zijn leven God te zien. Ook al vertrouwde hij vooral op zichzelf, hij gaf zijn leven steeds meer in handen van God. Dagelijks kun je over God struikelen. Maar vaak zien wij Hem niet of wantrouwen we Hem zelfs. Waar is God immers in onze ellende?Ook Jakob worstelde daarmee. God wilde hem zegenen maar Jakob deed het liever zelf. Totdat Jakob inzag dat hij niet verder kon zonder God; toen veranderde zijn leven ingrijpend. Over deze worsteling in het leven van een mens gaat dit boek. We leren met Jakob de levenslange les hoe we kunnen blijven vertrouwen op Gods genade en zijn liefde in alle omstandigheden. Dit boek biedt boeiende bijbelstudies over Jakob, gebaseerd op de bijbelverhalen uit Genesis 25 tot 36. Bij elk hoofdstuk staan gespreksvragen. De bijbelstudies zijn gebaseerd op preken van Henk Mijnders, predikant in de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle. Deze preken werden geredigeerd door Rolf Robbe, werkzaam aan Hogeschool Viaa (voorheen Gereformeerde Hogeschool) en auteur en redacteur van vele (dag)boeken.

Klik hier voor een leesfragment

Recensie Kerkblad voor het Noorden.

Struikelen over God is een boeiende en toegankelijk geschreven  bijbelstudie over aartsvader Jakob. Henk Mijnders, predikant in de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle, schreef het. Als je denkt dat dit overbekende verhaal geen verrassingen meer kan opleveren, zit je ernaast. Wat het boekje bijzonder maakt is dat het een mix is van soorten inzichten. Oosterse cultuur, het menselijke karakter, geestelijke groeiprocessen en Gods blijvende aanwezigheid en zegen.Gods aanwezigheid en zegen blijken er ook te zijn in tijden van ballingschap (oordeel), als we de gevolgen hebben te dragen van onze misstappen, zoals Jakob. Het verhaal over Jakob is opgetekend in de tijd van de ballingschap, en dat is niet voor niks. Er kan troost en bemoediging uit worden geput. Ballingschap, is dat niet het menselijke thema bij uitstek? Te beginnen bij Adam en Eva, later Jakob en nog later het hele volk? Voor wie het wil is er voldoende mogelijkheid om via dit boekje zich te vereenzelvigen met het wel en wee van Jakob.Jakob moet bijvoorbeeld leren om herder te zijn (de ander dienen) in plaats van jager (de ander als prooi, als middel). Zijn broer is jager van beroep, hij is herder, maar nog niet van binnen. Menselijke trics en trucs om zich koste wat het kost te handhaven zijn Jakob bepaald niet vreemd. Maar ook hijzelf wordt prooi, bij Laban. Leren vertrouwen op God is een leerproces, maar broodnodig om daarin zegen te kunnen ontvangen en voor een ander tot zegen te zijn.Het boekje biedt veel verrassende doorkijkjes en inzichten. Het heeft een pastorale toonzetting. Het verhaal wordt in dit boek dichtbij gebracht en herkenbaar neergezet. Een oud, overbekend verhaal wordt zo van zijn stof ontdaan. De bijbelstudie bevat tien hoofdstukken van zo’n acht tot tien pagina’s met aan het eind van elk hoofdstuk een aantal gespreksvragen. Het boek is zeker interessant  voor een bijbelstudiegroep!

Nynke Sikkema-Holwerda  Hoogeveen.

Je kunt God overal tegenkomen. Maar zie je Hem ook echt? Jakob leerde in zijn leven God te zien. Ook al vertrouwde hij vooral op zichzelf, hij gaf zijn leven steeds meer in handen van God. Dagelijks kun je over God struikelen. Maar vaak zien wij Hem niet of wantrouwen we Hem zelfs. Waar is God immers in onze ellende? Ook Jakob worstelde daarmee. God wilde hem zegenen maar Jakob deed het liever zelf. Totdat Jakob inzag dat hij niet verder kon zonder God; toen veranderde zijn leven ingrijpend. Over deze worsteling in het leven van een mens gaat dit boek. We leren met Jakob de levenslange les hoe we kunnen blijven vertrouwen op Gods genade en zijn liefde in alle omstandigheden. Dit boek biedt boeiende Bijbelstudies over Jakob, gebaseerd op de Bijbelverhalen uit Genesis 25 tot 36. Bij elk hoofdstuk staan gespreksvragen. De Bijbelstudies zijn gebaseerd op preken van Henk Mijnders, predikant in de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle. Deze preken werden geredigeerd door Rolf Robbe, werkzaam aan Hogeschool Viaa (voorheen Gereformeerde Hogeschool) en auteur en redacteur van vele (dag)boeken.

Extra informatie

Gewicht 157 g
Auteur

Uitgever

ISBN

9789023928591

Pagina's

104

Verschijningsdatum

01-12-2018

Groepscode

10