Preken

Keller, Tim

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,95 verzendkosten. Boven de €29 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar verkoop@fakkel.nl
Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen

22,50

Beschrijving

PREKEN

Het boek Preken van Tim Keller laat de lezer lezen dat Christus moet worden verkondigd, in een grondige uitleg van de Bijbel. Tim Keller heeft in de loop der jaren bewezen dat hij bij uitstek deskundig is als het gaat om het overbrengen van het christelijk geloof, of het nu vanaf de kansel is of bij een kop koffie in een persoonlijk gesprek.De meeste christenen – inclusief geestelijk leiders – hebben er moeite mee om zo over hun geloof te spreken dat de kracht van de blijde boodschap erin doorklinkt. Tim Keller staat bekend om zijn verhelderende, nuchtere preken en toespraken, die de mensen helpen om zichzelf te leren kennen, Jezus te ontmoeten, en naar Gods woord te leven. In dit nieuwe boek, een toegankelijk geschreven gids voor dominees én gemeenteleden, helpt Keller zijn lezers hoe ze kunnen leren om de christelijke boodschap van genade aan te bieden met meer betrokkenheid, hartstocht en mededogen.

Reacties op dit boek:
Als Tim Keller iets schrijft over preken, kun je er maar beter even voor gaan zitten. (…) ik kanmaaréén ding zeggen: neem en lees zelf. Van harte aanbevolen!
Ds. Wilbert Dekker in Confessioneel

Als je’tussen de regels’wilt kijken en net’onder de oppervlakte’van onze huidige cultuur en maatschappij… dat wil zeggen, als je een of andere christelijke leider bent, of leraar, schrijver, blogger, opiniemaker, politicus, kunstenaar, of je werkt in de media of met studenten, als jeugdleider bent of ouder, in het christelijk onderwijs zit of ergens geestelijk leiding geeft of hoe dan ook iemand bent met invloed… dan zal dit boek buitengewoon leerzaam voor je zijn. Tim Keller (1950) is senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verschenen van hem een groot aantal titels, waaronder de bestsellers In alle redelijkheid en De vrijgevige God.

PREKEN

Recensie Kerkblad voor het Noorden.

Ik ben op dit boek over hoe je preken moet afgevlogen, zoals een bij op de honing. Vooral omdat Keller een prediker is die wat te zeggen heeft en omdat het voor een dominee een worsteling blijft hoe hij het geloof moet overbrengen aan de mensen in zijn eigen tijd. Keller heeft dit boek uiteraard vooral geschreven voor predikanten, maar ook andere christenen krijgen boeiende informatie over het maken en houden van preken.De kern van zijn betoog is: Christus moet worden verkondigd, in een grondige uitleg van de Bijbel. De grootheid van Christus moet altijd weer aan het licht komen, zodat we (steeds meer) ontdekken dat Hij onze lof en aanbidding waard is. De preek moet de Bijbeltekst niet alleen verklaren, maar ook toepassen op de hoorders en het evangelie verkondigen vanuit het eigen hart.

Dit stramien van zijn studie werkt Keller uit in drie delen. Een voorganger moet: 1) dienstbaar zijn aan het Woord van God; 2) de mensen bereiken) 3 preken in de kracht van de Geest. Merkwaardig vind ik dat de auteur in een uitvoerige appendix uitlegt hoe je een verklarende preek moet schrijven en in een uitgebreid  notenapparaat o.a. beschrijft op welke manieren je de uitleg van een Schriftgedeelte kunt aanpakken om tot een goede preek te komen en wat voor soort mensen je als prediker voor je kunt hebben. Zijn aanpak van een Bijbelgedeelte is strak; heel rationeel vooral. Ondanks alle waardevolle opmerkingen sprak dit hoofdstuk mij niet bijzonder aan. Dat was anders met zijn analyse van onze tijd. Hij heeft zich daar grondig in verdiept en geeft daarover goede inzichten. De nadruk op preken in de kracht van de Geest is weldadig. Het gaat om Christus, en het krijgen en versterken van een band met Hem.

Visser, Amersfoort

 

 

 

Extra informatie

Gewicht 394 g
Auteur

Uitgever

ISBN

9789051945492

Pagina's

336

Verschijningsdatum

15-04-2016

Groepscode

10