Vrouwenbijbel HSV

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,95 verzendkosten. Boven de €29 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar verkoop@fakkel.nl
Niet meer leverbaar

Beschrijving

Vrouwenbijbel HSV

Inhoud van de Vrouwenbijbel
De Vrouwenbijbel is de complete Herziene Statenvertaling aangevuld met extra studiemateriaal voor vrouwen die graag verbinding willen leggen tussen de Bijbel en hun dagelijkse leven hier en nu. Meer dan zeventig vrouwen hebben teksten geschreven bij de bijbeltekst. Het extra materiaal gaat vooral in op de relatie die God met ons heeft en onze onderlinge relaties. Er is ruimte voor emotie, eerbied, blijdschap, waardering etc. De toegevoegde teksten bestaan uit biografieën, themapagina’s, meditaties, inleidingen op bijbelboeken, strooiers en een encyclopedie van vrouwen die in de Bijbel voorkomen. De Vrouwenbijbel brengt bekende en minder bekende Bijbelse vrouwen voor het voetlicht en nodigt vrouwen van vandaag uit bewust te leven in afhankelijkheid van God.

Waarom de Vrouwenbijbel?
De Vrouwenbijbel is een toepassingsbijbel. In de toegevoegde stukjes tekst slaan we steeds de brug naar het dagelijks leven van vrouwen. We moeten vaak veel ballen in de lucht zien te houden: werk, gezin, studie, vriendinnen, kerk. Deze Bijbel is bedoeld als stimulans om elke dag met God te leven. In zijn algemeenheid kun je zeggen dat vrouwen sterk gericht zijn op relaties. Dat halen we in deze Bijbel voor het voetlicht. Het zal niet elke vrouw in dezelfde mate aanspreken, zo nuchter zijn we wel, maar we hopen dat velen er wel wat aan zullen hebben.

Wat kan ik allemaal vinden im de Vrouwenbijbel?
In de Vrouwenbijbel vind je naast de bijbeltekst in de Herziene Statenvertaling extra materiaal. Ieder bijbelboek begint met een inleiding en een themapagina over een onderwerp dat past bij dat boek. Aan ieder hoofdstuk zijn strooiers toegevoegd. Dat zijn kleine tekstjes die je willen helpen om de verbinding te maken tussen de tekst en je eigen leven. De strooiers gaan over de relatie met God en relaties tussen mensen onderling. Daarnaast bevat de Vrouwenbijbel meditaties waarin doorgedacht wordt over een bijbelvers in relatie tot je eigen leven. Ook vind je meer dan 70 biografieën van vrouwen uit de bijbel. Ten slotte zijn een encyclopedie en een bijbelleesrooster in de volledige uitgave opgenomen.

Wat voor vrouwen hebben meegeschreven aan de Vrouwenbijbel?

Dat is heel divers: theologen, huisvrouwen, leerkrachten, verpleegkundigen, et cetera. In totaal hebben meer dan zeventig vrouwen meegeschreven aan de Vrouwenbijbel. Naast dr. Hanneke Schaap-Jonker werd de kernredactie gevormd door Rieke den Hertog-van ‘t Spijker MA, dr. Almatine Leene, dr. Hennie Marsman, Magda Reinders-Kater, drs. Eline van Vreeswijk, Paulien Zeeman-Lens MA en Christien Bos MA.

Inkijkexemplaar