Retour afzender

Grandia, Henrieke

Waardering 4.00 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 klantbeoordelingen)
 • 30 dagen bedenktijd
 • €1,95 verzendkosten. Boven de €20 gratis verzending.
 • Betaal met iDeal, achteraf via factuur of Boekenbon
 • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
 • Vragen? Bel 058-266 6920 of mail naar [email protected]
Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen

18,50

Beschrijving

Retour afzender

…Het verlangen is als een knaagdier dat telkens kleine schraapsels meeneemt. Als ik het niet stop, zal het me doden. Ik duw met mijn ene arm tegen mijn borst, daar doet het pijn. Daar schrijnt de heimwee. Het kriebelt tegelijk. Elke dag wordt het er een beetje leger. Op een dag zal ik uitgehold zijn. Ik duw me met mijn andere arm wat omhoog van het matras en stut mijn hoofd in mijn hand zodat ik half zittend naar David kan kijken. Hij slaapt. Hij ademt zwaar en diep. Voorzichtig pak ik zijn hand en druk er een kus op. ‘Het spijt me, David,’ fluister ik, ‘maar ik moet bij je weg.’
Retour afzender is een indringende roman over diepe liefde en verwijdering, over lijden en schuld, over onvermogen en hoop.

Henrieke Grandia is schrijver en kerkelijk werker in een PKN-gemeente. Ze is actief in het pastoraat en het jeugdwerk. Henrieke is getrouwd met Herman. Samen zijn ze vaak bezig met bloemen en planten, met hun dieren of met creatieve projecten in huis. Ze houden van kleur en van mensen om zich heen.

Extra informatie

Auteur

Uitgever

ISBN

9789033801440

Pagina's

200

Verschijningsdatum

05-09-2017

Groepscode

42

2 beoordelingen voor Retour afzender

 1. Waardering 3 uit 5

  Meinsje Wijma

  Recensie van het boek: Retour afzender

  “Ik deed of ik sliep toen ze gisteren thuis kwam. En vanmorgen bleef zij liggen. Haar woorden van vannacht blijven me achtervolgen. Ik deed toen of ik sliep, maar ik hoorde wel wat ze zei toen ze mijn hand kuste: ” Ik moet bij je weg.”

  Het huwelijk van David en Lora is niet meer wat het was of had kunnen zijn, door hun veelvuldige ruzies. Hun ruzies gaan over één terugkerend thema, namelijk de tijd en aandacht die David als voorganger wèl besteedt aan zijn gemeente, maar niet aan zijn vrouw Lora. Hun dochtertje Mirthe mag vooral niet merken dat het niet goed gaat tussen hen. Zoals David en Lora beiden het geluk voor hun dochtertje voor ogen hebben, zo hadden ze eerder ook elkaars geluk voor ogen. Meelezend in hun gepijnigde gedachtengangen wordt dat duidelijk. Alhoewel het, doordat het gedachtengangen zijn, soms ook onduidelijk is waar en met wie ze zijn.

  Schokkend om te lezen hoe het zo mis kan gaan binnen het huwelijk. Beiden kampen met desillusie en leegte binnen hun huwelijk, maar de vraag is wie ging er eigenlijk bij wie weg? Het boek snijdt grote thema’s aan. Sommige passages of manieren van denken en handelen doen enigszins onrealistisch aan en daarin mist verdieping.

  Lezers zouden zich, in een soort van heilige verontwaardiging, kunnen storen aan het feit dat Lora in haar zoektocht en worsteling God met jij aanspreekt. Mooi en triest om te lezen hoe Lora concludeert dat wanneer David haar negeert ze dan denkt dat God dat ook doet. Ze heeft Gods liefde en Davids liefde verward met elkaar.

  Dit boek is eerlijk en confronterend. Doordat het zowel vanuit de man èn vanuit de vrouw geschreven is, is het een absolute aanrader voor mannen en vrouwen die desillusie ervaren in de relatie met hun partner. Ook is dit boek zeer geschikt voor hen die desillusie ervaren in hun relatie met God. Pasklare antwoorden staan niet in dit boek, maar wel deze waarheid: (onder)zoek Hem!

 2. Waardering 5 uit 5

  Minke de Jong

  Deze recensie maakt me nieuwsgierig naar het boek.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *