Vederlicht

Cantrell, Julie

  • 30 dagen bedenktijd
  • €1,95 verzendkosten. Boven de €20 gratis verzending.
  • Betaal met iDeal, achteraf via factuur of Boekenbon
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Bel 058-266 6920 of mail naar [email protected]
Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen

21,50

Beschrijving

VEDERLICHT.

Het boek ‘Vederlicht’ van Julie Cantrell  is een hartverscheurend portret van liefde en moed in een gebroken wereld.

‘Het maakt niet uit hoe groot ze zijn, of welke vorm of kleur ze hebben – veren zijn allemaal hetzelfde. Ze zijn zacht, teer. Maar ze hebben een verborgen eigenschap: ze zijn ijzersterk.’

Als Amanda Salassi als begeleidster meegaat met het schoolreisje van haar twaalfjarige dochter Ellie, wordt haar grootste angst waarheid: Sarah, de beste vriendin van haar dochter, verdwijnt spoorloos in het moerasland van Louisiana.
Amanda’s wereld stort binnen korte tijd volledig in. Het kost het uiterste van haar krachten om niet in wanhoop ten onder te gaan. De niet-aflatende zoektocht naar Sarah wordt voor Amanda tegelijkertijd een persoonlijke zoektocht naar hoop en zin in tijden van ondraaglijk verdriet en verlies.

 

VEDERLICHT.

Recensie Kerkblad voor het Noorden.

De twaalfjarige Sarah wordt ontvoerd tijdens een schoolreis. Amanda, de moeder van Elly, Sarah’s vriendin, was verantwoordelijk voor de beide meisjes. Ze kan niet omgaan met haar schuldgevoel, blijft overal zoeken naar het meisje. Haar toch al niet zo goede huwelijk lijdt daardoor schipbreuk. Elly kan dit allemaal niet verwerken en maakt op veertienjarige leeftijd een eind aan haar leven.Sarah komt uiteindelijk weer thuis. In de vorm van een dagboek, dat steeds in korte stukjes  het verhaal onderbreekt, beschrijft ze op een ontroerende, onderkoelde manier de jaren van haar gevangenschap, als slachtoffer van de seksindustrie. Ze vertelt aan Musje, een vogeltje dat vaak voor haar raam zit, over ‘De Man’, die haar bedreigt en chanteert, die mannen langs laat komen en haar gebruikt voor seksfilms.Ook de rouwverwerking van Amanda, na de dood van haar dochter, is prachtig beschreven.Een mooi boek, maar hier en daar een beetje ongeloofwaardig: Welke moeder verliest kinderen van twaalf jaar geen moment uit het oog als ze in de rij voor de wc’s staan? En in het leven van Amanda komen wel erg veel dramatische dingen voor.

Janneke van der Molen, Bierum

 

 

 

 

Extra informatie

Gewicht599 g
Auteur

Uitgever

ISBN

9789023996729

Pagina's

416

Verschijningsdatum

17-03-2016

Groepscode

42

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vederlicht” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *