Meisje uit het verscholen dorp

Joubert, Irma

  • 30 dagen bedenktijd
  • €2,49 verzendkosten. Boven de €25 gratis verzending.
  • Betaal veilig met iDeal
  • Met je aankoop steun je de missie van Stichting De Fakkel
  • Vragen? Mail naar [email protected]
Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen

23,99

Beschrijving

Meisje uit het verscholen dorp

Meisje uit het verscholen dorp is een prachtige historische roman die zich afspeelt in Nederland. Het is het vervolg op Hildegard en deel twee in een nieuwe trilogie.

Nunspeet, 1943. Mentje is het meisje uit het verscholen dorp en ze is niet blij met de vreemde mensen die haar vader in het geheim op de stalzolder van hun boerderij laat wonen. Op een dag gaat het helemaal mis. De soldaten halen iedereen weg – behalve Mentje.

Na een angstige vlucht komt ze midden in de nacht in een geheim dorp in de bossen, waar tientallen joodse mensen verborgen zitten. Maandenlang blijft ze daar wonen, tot het te gevaarlijk voor haar wordt en Mentje naar Arnhem moet. Maar hoe lang zal het daar veilig zijn? En hoe moet vader haar nu vinden als hij vrij komt?

Leesfragment

Over Irma Joubert

Irma Joubert werd in Pretoria geboren en groeide op in Bosveld op een boerderij. Na een studie geschiedenis aan de Universiteit van Pretoria en UNISA gaf ze tot 2004 Afrikaans en geschiedenis op een middelbare school. Na haar pensioen volgde ze enkele schrijverscursussen. Haar eerste twee boeken, Verbode drif en Ver wink die Suiderkruis, verschenen in 2006. Met haar achtergrond als geschiedkundige verwerkt de schrijfster veel historische feiten in haar romans. Er zijn inmiddels zeven boeken van haar in Nederlandse vertaling verschenen bij uitgeverij Mozaïek (allemaal vertaald door Dorienke de Vries).

Extra informatie

Auteur

Uitgever

ISBN

9789023950530

Pagina's

480

Verschijningsdatum

01-11-2018

Groepscode

74

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Meisje uit het verscholen dorp” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *